ПОРТАЛ | ФОРУМ | ГАЛЕРИЯ | МУЗИКА | ВИДЕО | ТЕКСТОВЕ | ТУРНЕТА | ИСТОРИЯ | ВРЪЗКИ | ДРУГИ

ТЪРСЕНЕ | ПОТРЕБИТЕЛИ | ПРОФИЛ | СЪОБЩЕНИЯ | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД/ИЗХОД

Тази страница е в процес на обновление и допълване. Молим да ни извините.


Година на участие: 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005

Надали има друга група,която да прави такива концерти като Рамщайн. Не малко хора и критици са също на това мнение.Ако питате мен,едно от нещата в живота,които трябва да направиш е да отидеш или най-малкото да успееш да гледаш концерт на неповторимите Рамщайн. Всичко започва на 14.04.1994 с техния първи концерт проведен в Лайпцих. Този концерт е дори близо 1 година и половина преди официалното излизане на пазара на техния първи албум Herzeleid.
За съжаление обаче до края на 1994 се състоят още само 2 концерта на 28.05 в Ilmenau и на 31.12 в Saafeld който е в нощен клуб и е предвиден като новогодишно представление. По време на този концерт са изпълнени и 2 песни които никога не са издадени като студийни и никога не са представени пред публика отново. Това са Jeder lacht и Biest. Има съмнения и предположения че Biest е сегашната Tier но никой освен членовете на Рамщайн не знае дали това е така.
1995 е годината в която Рамщайн започват да придобиват все по-голяма популярност в Германия заради техните неповторими концерти.До издаването на дебютния им албум те имат още 7 концерта. Интересен факт е че турнето за представяне на Herzeleid започва на 13.10 в Цюрих,Швейцария а не в Германия. Следват още 36 концерта като само 2 от тях не са в Германия.Единият от тези 2 концерта е в Чехия а другия в Полша.
През 1996 вече са малко хората в Германия и съседните държави които все още не са чували за концертите на Рамщайн.През тази година групата получава и първата си покана за ежегодния фестивал Bizzare провеждан в Кьолн.Датата е 18.08 а шоуто е наистина невероятно.
Друг интересен факт за тази година е че Рамщайн изпълняват и песни от все още неиздадения си втори албум Sehnsucht.Друг много важен и преломен момент в тяхната кариера е представянето на 2 песни на наградите на MTV проведени на 27.03 пак тази година в Лондон. Песните които са изпълнени са Wollt ihr das Bett in Flammeh sehen и Du riechst so gut. Също така през 1996 Рамщайн за първи път напускат Европа за концерт и той е проведен в Хонг Конг.Други държави които посещават през тази година са Холандия,Австрия и Швейцария.За първи и последен път изпълняват песента Schwarzes Glas във Виена на 30.05.Общата бройка на концертите през 1996 е 66.
През 1997 Рамщайн продължават с фантастичните си изяви на сцената и популярността им расте постоянно.Продължават да бъдат канени на все повече фестивали където те са най-голямата атракция.През тази година изнасят концерти за първи път в Швеция,Англия,Франция,Италия,Белгия а на 03.09 за първи път пеят и в САЩ и по-точно в Ню Йорк. Впечатляващи продължават да бъдат и проявите им на сцената където почти за всеки концерт има нещо ново и различно.Една от най-големите атракции и представянето на песента Buck dich където има доста силни елементи на хомосексуализъм.За тази песен има доста критики от доста страни но това не пречи на групата да става все по-популярна. Огънят и пироефектите които използват са потресаващо много и дори донякъде са опасни и за членовете на групата и за тяхната аудитория но това не ги спира. През Декември 1997 Рамщайн правят съвместно турне в САЩ с KMFDM което е доста успешно.
1998 е може би най-успешната им година от гледна точка на концертите.Отново участват в много фестивали като най-успешният от тях е Family Values Tour съвместно с групи като Korn и Limp Bizkit.Но според адски много хора и критици най-добрият им концерт е в Берлин на 22-23.08.Тогава Рамщайн правят едно от най-добрите шоута за всички времена а хората които са били на този концерт ще го помнят до края на живота си.
За този концерт дори плейлиста на песните е променен в сравнение с предишните им концерти от тази година.Интересен факт е че Paul е бил с висока температура по време на този концерт.През Септември и Октомври е и най-голямото американско турне на Рамщайн до момента като те правят 31 концерта за около 1 месец и половина. 1999 е годината с най-малко европейски концерта.Само 8 концерта за 8 дни в Германия но за сметка на това отново има голямо турне в САЩ.Също така през тази година Рамщайн посещават държави като Чили,Бразилия,Мексико и Аржентина като турнето в последните е заедно с KISS.
През 2000 година за съжаление Рамщайн изнасят само 2 концерта.Единият от тях е в Токио и това е техния първи концерт в Япония.Другият концерт е в Берлин на 16.04 като там Рамщайн представят всички песни от предстоящия албум Mutter освен Ich will.Друга песен която е изпълнена на този концерт е Ohne dich но тя остава неиздадена до появата на Reise Reise през 2004.Също така този концерт е бил изпълнен само пред членове на fanarea-ата.
2001 е годината с най-голямото турне на Рамщайн до момента а именно турнето за представяне на албума Mutter.През тази година са направени толкома незабравими концерти че просто нямам думи да опиша всички.Един от най-впечатляващите е в Мексико за който дори и членовете на бандата казват че публиката е била неповторима.А това е самата истина.По време на цялото шоу публиката не спира да пее заедно със своите любимци и обстановката е просто невероятна.
На 19.11 по време на концерта в Санкт Петербург е изпълнена песента Lied von der unruhevollen Jugend която е изцяло на руски и публиката наистина е така да се каже потресена а шоуто е незабравимо.Тази песен за съжаление остава също никога неиздадена като студиен запис.По време на турнето съвместно с Clawfinger през Декември двете групи завършват заедно концертите си с кавър на песента на Ramones-Pet Cemetery.През 2001 за изнесени уникалните 124 концерта. През 2002 Рамщайн изнасят още няколко концерта от турнето Mutter и записват участие в няколко престижни фестивала. 2003 е единствената година през която нямат нито един концерт.
2004 е годината в която Рамщайн се завръщат с гръм и трясък с турнето Reise Reise което официално започва на 01.11 в Mannheim.Преди тази дата има изнесени само 3 концерта на 11,12 и 13 Октомври но само за членове на fanarea-ата.Шоуто което групата сътворявя за това турне е отново неповторимо.
През 2005 година те продължават започнатото турне през 2004 но за съжаление инцидент по време на концерта им в Goeteborg прекъсва турнето им и Рамщайн са принудени да отменят концертите си в Азия.В последствие поради болен член на групата а именно Flake те отменят и концертите си в Америка.
Един от интересните факти за групата и техните концерти е че една единствена песен е била изпълнена на абсолютно всички техни концерти до момента,които не са били само за членове на fanarea-та и това е едноименната песен Rammstein.До 2004 година Till излиза с горящи дрехи на тази песен и пее целия обгърнат в пламъци.Доста често след концертите той е принуден да ходи на прегледи и лекари заради изгарания получени по време на изпълнението на тази песен независимо от това че се маже със специални кремове.През 2004 и 2005 горящите дрехи са забравени и Till излиза на сцената с 2 солидни горелки в ръце.
Друг интересен факт е че Till и Flake са били арестувани в САЩ заради изпълнението на Buck dich.

RammsteinBG благодари на Мариан Димитров за предоставените материали.
С помощта на: Деян Христов


Оптимизатор BG - SEO, изработка и оптимизация на уеб сайтове и фирмени профили.

Powered by ITC BG